dilluns, 1 de juny del 2015

Núria Güell, artista i activista social

FUERA DE JUEGO
L'immigrant jugant a fet i amagar
a l'exposició.
Girona, 2009

Un immigrant es trobava sense papers i sense contracte de treball ja que els tenia que renovar i així no tenir que amagar-se de la policia, ella el va contractar per jugar a fet i amagar amb els espectadors de l'exposició que presentava.
Així doncs, ell tenia que amagar-se i fer que els espectadors el busquessin. D'aquesta manera, aquest contracte de treball va possibilitar a l'immigrant a renovar els papers i no tenir que amagar-se més.


APORTACIÓN DE AGENTES DEL ORDEN
2009

El que l'artista buscava fer amb aquesta obra era fer veure el desordre del que representen i imparteixen l'ordre, en aquest cas dels policies, i també fer qüestionar l'estructura del poder.
Va començar en aportar a agents policials que l'hi tiraven floretes pel carrer a la inauguració de una de les seves exposicions.
L'estratègia per portar-los a l'exposició era aprofitar el coqueteig que hi havia aprofitant totes les ocasions que li deien coses per seguir-lis el joc i així poder intercanviar telèfons. 
Cada una de les trucades les va documentar de forma oculta per poder-les mostrar després a l'exposició.
Aquest experiment el va fer perquè els policies haurien de ser la cara més obvia del control del Sistema, i van fer uns actes que no li van agradar gents i que va trobar molt inconseqüents amb el que signifiquen.

Valoració personal

En la meva opinió trobo que la seva feina és molt interessant, però també perillosa ja que moltes vegades pot fer alguna cosa il·legal, però per altre part la trobo molt curiosa i interessant perquè ajuda a les persones encara que no segueixi la llei i ho fa perquè ella vol i així dur a terme exposicions per fer-ho saber.

1 comentari: