dimarts, 21 d’abril del 2015

Feina d'una hora

VIOLÈNCIA A LES AULES DE SECUNDARIA

El passat 20 d'abril un professor va ser mortalment ferit per un alumne que va entrar al centre amb una ballesta i un ganivet. Els fets van passar entre les 9.15 i 9.30 de la matinada. 
L'alumne armat va ferir greument a una mestra a l'ull, i seguidament a una alumna, que era la filla d'aquesta. Seguidament, va entrar a l'aula del costat i s'hi va passejar amb la mirada perduda, segons expliquen alumnes d'aquella classe. No va ser fins després quan van passar els actes més greus, el noi va entrar a l'aula de 2n C i el professor, que era un substitut que portava a l'institut dos dies, va ser mortalment ferit ja que l'alumne li va clavar el ganivet a l'estomac i el professor va caure estes a terra. 
L'alumne va voler anar al pis de dalt per les escales, on també es va trobar a una professora i la va apunyalar, seguidament el professor d'educació física va aconseguir retenir l'alumne fins que va arribar la policia. 

Aquest fet ha donat la casualitat de que feia 15 anys de la Massacre de Columbie, on dos alumnes que estudiaven a aquell centre van matar a 12 estudiants i un professor, ferint-ne a 21 més i tres més que van aconseguir escapar-se abans de suïcidar-se.  
Els dos assassins, després de fer varis tiroteigs es van acabar disparant a ells mateixos.
Aquest fet és un dels quatre més mortífers que ha passat en un institut.

REFLEXIÓ PERSONAL

En la meva opinió, penso que els professors haurien de conèixer més als alumnes i saber si aquests tenen alguns problemes psicològics o mentals. 
En situacions com aquesta és difícil saber que fer en el moment del acte, però penso que en el cas que va passar a Barcelona el passat 20 d'abril, els professors i alumnes van actuar bé tot i la por que devien passar.
Aquests fets també poden passar a causa de que l'alumne o alumnes poden ser víctimes del bullying escolar o passar masses hores jugant amb videojocs relacionats amb violència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada